Het nieuwe schilderen.

Gepubliceerd op 25 februari 2023 om 11:57

Mijn wens met schilderen een vernieuwde start te maken begint bij een instructiedag van de Kunstacademie Friesland.

Door een enthousiaste Candace Charlton zet ik de ik eerste stapjes in de wereld van tubes olieverf, verschillende mediums en verdunners.           Moe en voldaan rijd ik naar huis met een schat van inspiratie in mijn hoofd. Heerlijk is het gevoel weer verder te kunnen.

Begin januari beginnen de ‘echte’ lessen van Candace. En ik geniet met volle teugen! Schilderen naar model is een uitdaging maar die ga ik graag aan. Op de academie werken we met acrylverf om de voortgang te bespoedigen. Thuis schilder ik met olieverf op waterbasis en met “echte” olieverf (op terpentijnbasis).

Er is in mijn creativiteit een dimensie bijgekomen. De ideeën vormen zich als vanzelf en het ene project na het andere verschijnt in mijn atelier. Nieuwe maar ook  eerder gemaakte schilderijen krijgen een opfrisbeurt.

Het allerbelangrijkste is dat ik weer helemaal in mijn element ben.        In een sfeer van mooie muziek en rust werk ik gestaag verder en ontstaan er vaak diepere gevoelens van intens geluk. Die ontroering tijdens het schilderen was ik jammer genoeg kwijt maar nu wordt die emotie mijn criterium dat het de goede kant op gaat. Laat ik me daar nu maar aan vasthouden. 

De eerste opdracht Kunstacademie. De eerste stappen, dus nog niet af.😉

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Tineke de Glee
7 maanden geleden

Test