"Het werkelijke doel

is de weg

er naar toe!"

 

Tineke de Glee

 

Ik woon en werk in het idyllische terpdorp iens (Edens). De belangstelling voor kunst is al op jonge leeftijd ontstaan. Mijn leven is een voortdurende zoektocht waarbij ik zoveel mogelijk probeer de schoonheid te vangen. Een weg naar nieuw te ontdekken mogelijkheden om mijn grenzen te verleggen.

 

Ik werk veel met natuurlijke materialen, zoals zand, as, steentjes, verweerde lapjes etc. Daarbij maak ik gebruik van verschillende en zelfontwikkelde technieken, hoofdzakelijk op basis van mixed media en acryl. 

 

Mijn inspiratie komt voort uit de schoonheid van de natuur, de onuitputtelijke bron van ontroerende sfeerbeelden, de speling van het licht. Verweerd, bemost hout, een oude muur, overvliegende vogels, wolken die bij elke adem veranderen, het spelende licht, de overweldigende landschappen zo dichtbij! De vloedlijn bij de zee, de wind door de haren en vooral de structuren die achterblijven als het water is weggevloeid, de schatten die aanspoelen.

 

Een nieuw schilderij ontstaat uit inspiratie en met een idee vanuit een emotie, een gevoel, een beleving. Er vormt zich gaandeweg een sfeerbeeld in mijn gedachten. Wat volgt is een eerste opzet, vaak eerst als schets en later met houtskool op het maagdelijke witte doek. Het begin staat! Daarna laat ik me leiden .... ga aan het werk. De ene keer eerst met zand, as, steentjes, textiel, kit, pasta etc. Na een droogtijd volgen meerdere lagen acrylverf. Een andere keer ga ik direct met verf aan de slag. Met welk materiaal ik ook werk, elke keer weer blijkt het een zoektocht. Je kan het een beetje vergelijken met een pelgrimage, het werkelijke doel is de weg er naar toe!