"Het werkelijke doel

is de weg

er naar toe!"

 

Tineke de Glee

 

Ik woon en werk in het idyllische terpdorp Iens (Edens). Mijn lang gekoesterde passie, tekenen en schilderen, is de laatste jaren een belangrijke plaats in mijn leven gaan innemen. Het voelt als een warme bron die eindelijk aangeboord  is en maar blijft stromen.

 

 

 

Ik noem mezelf geen fulltime kunstenaar, maar ik zou veel tijd overhouden als ik me niet meer met tekenen en schilderen zou bezig houden. Ik schilder niet elke dag, maar als ik er niet met mijn handen mee bezig ben, dan wel met mijn hoofd.

 

Mijn inspiratie komt voort uit de schoonheid van de natuur, de onuitputtelijke bron van ontroerende sfeerbeelden, de speling van het licht. Verweerd, bemost hout, een oude muur, overvliegende vogels, wolken die bij elke adem veranderen, het spelende licht, de overweldigende landschappen zo dichtbij! De vloedlijn bij de zee, de wind door de haren en vooral de structuren die achterblijven als het water is weggevloeid, de schatten die aanspoelen.

 

Een nieuw schilderij ontstaat uit inspiratie en met een idee vanuit een emotie, een gevoel, een beleving. Er vormt zich gaandeweg een sfeerbeeld in mijn gedachten. Wat volgt is een eerste opzet, vaak eerst als schets en later met houtskool op het maagdelijke witte doek. Het begin staat! Daarna laat ik me leiden .... ga aan het werk. De ene keer eerst met zand, as, steentjes, textiel, kit, pasta etc. Na een droogtijd volgen meerdere lagen acrylverf. Een andere keer ga ik direct met verf aan de slag. Met welk materiaal ik ook werk, elke keer weer blijkt het een zoektocht. Je kan het een beetje vergelijken met een pelgrimage, het werkelijke doel is de weg er naar toe!